Forum Gildii Invigorate

Forum Gildii Invigorate

Ogłoszenie

Jesteście brzydcy i gupi :<

#1 2008-06-07 00:43:20

Ibod

Invigorate Member

Zarejestrowany: 2008-03-29
Posty: 95
Punktów :   

Warcraft 3 - DotA

Witam
Jako kolejna gierke do potyczek dla rozluznienia polecam Warcraft 3 - Defense of the Ancient.
DotA jest to najpopularniejsza mapka do rozgyrwania partyjek multiplayer, grajac jedynie 1 bohaterem a nie cala armia. Mamy tam 2 strony Sentinel (Dobra strona/Budynki Nocnych elfow) oraz Scourge (Ciemna strona mocy :D / Necro). Ale co tam bede gadal, to trza obadac :P Jak cos postaram sie zapodac jakies screeny jesli ktos bedzie chcial.

Wymagania:
1. Warcraft 3 patch 1.21
Niestety nie posiadam zadnego linku do wersji obcietej czy jakiej kolwiek zdatnej do zassania z neta.

2. Mapke DotA 6.52c - wrzucona do glownego folderu z mapkami.
http://www.getdota.com/

3. Garena - program przez ktorego mozna sie polaczyc i zagrac.
http://garena.com/
Nalerzy zainstalowac, zarejestrowac i zalogowac.
a) Nastepnie wejdzcie w "Settings" (w gornym prawym rogu)
b) 1 zakladka (z lewej) wybieracie gorna ikonke "War3 RPG"
c) Ustawiacie Game patch (w w/w oknie co wam sie otworzy) Executable Settings - podajemy dokladna sciezke do pliku exe (przez ktorego odpalamy gre). Mozna skorzystac z opcji Browse. Na koniec "Zastosuj"!
d) W gornym lewym rogu klikamy na ikonke z War3 RPG i lonczymy sie z danym pokojem gdzie sa ludzie z ktorymi chcemy zagrac. Np Europe -> Poland DotA Room
e) po polonczeniu sie z pokojem, klikamy button "Start Game" (znajdujacy sie pod oknem z chatem) i dajemy "polaczenia lokalne
f) czekamy az ktos zalozy server na mapce DotA, dolanczamy sie i gramy :)

Informacje o stystematyce owej mapki...
http://www.dota-allstars.com/wiki/index.php/Main_Page

Podstawowe info o bohaterach z odpowiednich stron poznacie tutaj...
http://www.dota-allstars.com/heroes

Jak by ktos mial linka do war3 to niech umiesci

Offline

 

#2 2008-06-07 11:48:09

GhosT

Invigorate Member

Zarejestrowany: 2008-03-28
Posty: 46
Punktów :   

Re: Warcraft 3 - DotA

nooo warcraft, to to rozumiem ;]

Offline

 

#3 2008-06-12 18:56:09

hiero

Invigorate Member

Zarejestrowany: 2008-03-29
Posty: 28
Punktów :   

Re: Warcraft 3 - DotA

Offline

 

#4 2008-06-24 23:35:18

Rupas

Administrator

Zarejestrowany: 2008-06-20
Posty: 14
Punktów :   

Re: Warcraft 3 - DotA

Offline

 

#5 2008-07-07 23:50:29

Gorol

Invigorate Member

Zarejestrowany: 2008-03-29
Posty: 12
Punktów :   

Re: Warcraft 3 - DotA

NIe wiem..jakoś mi sie te serwery nie wyświetlają co mam zrobić:D firewalla mam wyłaczonego
http://img508.imageshack.us/img508/691/hujwieqn2.jpg

Offline

 

#6 2008-07-08 10:32:29

ppbbii

Administrator

Zarejestrowany: 2008-03-26
Posty: 34
Punktów :   

Re: Warcraft 3 - DotA

Może nie spaczowałeś warcrafta do wersji 1.22a? Ewentualnie spróbuj wyjść z pokoju i dołączyć do iego jeszcze raz.

Offline

 

#7 2008-07-08 20:47:30

Ibod

Invigorate Member

Zarejestrowany: 2008-03-29
Posty: 95
Punktów :   

Re: Warcraft 3 - DotA

Ale Gorol chodzi Ci o servery w sensie innych pokoi czy tez nie widzisz gier jak juz polonczysz sie z Garena z pokojem na ktorym siedza ?

Jesli polonczyles sie z Poland DotA Room i nie widzisz po wlonczeniu w3 zadnej gry to:
1) Czy ustawiles odpowiedniego exe-ka w Settings ?
2) Czy odpalasz przez buttona "Start Game" znajdujacego sie pod chatem czy tez z pulpitu odpalasz gre ? (bo moze wtedy odpalasz z innego niz jest ustawiony.
3) Jakiego antyvira masz ? Bowiem mi i bodajze hierowi Kasperski przeszkadzal dopoki wpelni go nie wylonczylismy i dalismy restart.
4) Czy wlonczone masz hamachi ? Jesli Tak to wyloncz.
5) Dowiedz sie kto postawil gre, znajdz go na liscie w pokoju i zobacz jaki masz ping. Wrazie nienajlepszego lub swiecacego sie na czerwono (chocby 1 kreska ale na czerwono) to kliknij prawym przyc myszki na nicku tej postaci i wybierz opcje "GG Tunel" Powinno Ci sie wtedy na chacie wyswietlic jaki masz ping odnosnie 3 tuneli ktore znalazlo. Jesli nic nie  wyswietli sie to poczekaj i daj raz jeszcze. Jesli wciaz nic to restart Gareny.

Powodzenia :)

Ostatnio edytowany przez Ibod (2008-07-08 20:48:17)

Offline

 

#8 2008-07-09 00:21:58

Gorol

Invigorate Member

Zarejestrowany: 2008-03-29
Posty: 12
Punktów :   

Re: Warcraft 3 - DotA

wiec tak XD
mam takie coś:
Warcraft III -Reign Of Chaos
Warcraft 3 Frozen Throne
Patche:
War3TFT_121b_English
War3Patches_ROC_121b_122a_enUS
War3Patches_TFT_121b_122a_enUS

i co zainstaluje te patche...Warcaft mi sie Sypie:(

Offline

 

#9 2008-07-09 12:35:11

ppbbii

Administrator

Zarejestrowany: 2008-03-26
Posty: 34
Punktów :   

Re: Warcraft 3 - DotA

potrzebujesz patcha 1.21b to 1.22a do tft (the frozen trone, dodatku do w3)
Od samej instalacji Twoja droga powinna wyglądać mniej więcej tak - instalacja, patch do 1.21a -> patch do 1.21b -> patch do 1.22a. W sumie ładnych parę mega do ściągnięcia, więc uzbrój się w cierpliwość. Zwracaj uwagę na języki patchów, nie crackuj gry i chyba powinno być dobrze.
Z tego co widzę - nie jestem pewien ale może powodem wysypki być to że pacza do 1.21 masz EN a 1.22a - US.
Pozdrawiam

Offline

 

#10 2008-07-09 14:50:48

GhosT

Invigorate Member

Zarejestrowany: 2008-03-28
Posty: 46
Punktów :   

Re: Warcraft 3 - DotA

patch 1.22A jest potrzebny?? to tego nie napisaliscie wczesniej :| (mam 1.21A do ktorego hiero podal link)
btw mam wersje PL, czy to robi jakas roznice? tzn czy moga byc problemy z polaczeniem z innymi wersjami jezykowymi?

Ostatnio edytowany przez GhosT (2008-07-09 14:59:32)

Offline

 

#11 2008-07-09 15:35:18

Gorol

Invigorate Member

Zarejestrowany: 2008-03-29
Posty: 12
Punktów :   

Re: Warcraft 3 - DotA

ok chlopaki xD są postępy xD mam juz wersje 1.22 i mi sie nie sypie WAR3; D i nawet 2 serwery mi znalazlo: P

Offline

 

#12 2008-07-09 16:20:25

ppbbii

Administrator

Zarejestrowany: 2008-03-26
Posty: 34
Punktów :   

Re: Warcraft 3 - DotA

GT - ten nowszy patch wyszedł jakoś niedawno, a my go gremialnie zainstalowaliśmy jakoś wczoraj, przedwczoraj. Stąd nie ma go w gajdzie w tym temacie : )
Wersja językowa różnicy nie robi, co najwyżej będziesz miał trochę bólu w tyłku coby odpowiedni patch znaleźć. Ktoś miał z tym problem, bodaj Rupas - pytajcie jego. Podmieniał exe'ki na inne czy coś, szczegółów niestety nie znam.

Offline

 

#13 2008-07-10 01:08:02

GhosT

Invigorate Member

Zarejestrowany: 2008-03-28
Posty: 46
Punktów :   

Re: Warcraft 3 - DotA

a jaka wersja mapy? bo widze ze tu tes sie zmienilo

Offline

 

#14 2008-07-10 17:14:48

ppbbii

Administrator

Zarejestrowany: 2008-03-26
Posty: 34
Punktów :   

Re: Warcraft 3 - DotA

Najnowsza. Zreszta, jak sie podlaczasz do gry to ci sciaga jezeli jej nie masz.

Offline

 

#15 2008-07-17 15:14:29

hiero

Invigorate Member

Zarejestrowany: 2008-03-29
Posty: 28
Punktów :   

Re: Warcraft 3 - DotA

jc Patche możesz pobrać tez z np http://ftp.blizzard.com/pub/war3x/patches/pc/

a najnowsza mapkę z DoT'a tutaj http://getdota.com/

Ostatnio edytowany przez hiero (2008-07-17 15:15:45)

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
verva 98 opinie Szukam dziewczyny 17- 19 lat nauka magii wody www.1gbteam.pun.pl last chaos szelma jak dobrze zaczac